De Jubileum Fabriek

In het interactieve simulatiespel “De Jubileum Fabriek” ervaren deelnemers de kern van Lean Management. Het spel, dat draait om het produceren van kleurrijke jubileum schilden, belicht op speelse wijze de mogelijkheden en uitdagingen van Lean Management, met focus op inzicht en enthousiasme. Elke spelronde plaatst deelnemers in rollen, waarbij ze klantorders verwerken en de nadruk leggen op een hecht teamverband. Het spel stimuleert het herkennen van verspillingen, optimaliseren van flow en vergroten van inzicht in Lean Managementprincipes.

Deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen “station,” waardoor het spel fysiek en interactief is. Het hoogtepunt van elke ronde is de beoordeling van klantorders, waarbij de focus ligt op kwaliteit en klanttevredenheid. Het spel, geschikt voor diverse teams en organisaties, is flexibel in timing en kan voorafgaand aan informatieve sessies of als onderdeel van verbeteractiviteiten worden gespeeld. Na het spel integreren deelnemers Lean Managementprincipes in hun dagelijkse werk, waardoor een cultuur van efficiëntie en continue verbetering ontstaat.

Leerervaring

Klantgericht werken

Flow

Continu verbeteren

Verloop

In het spel “De Jubileum Fabriek” leren deelnemers door middel van interactieve rondes de Lean Managementprincipes. Met de focus op teamwerk, het herkennen van verspillingen en het optimaliseren van de workflow.

Kenmerken

Lean Management

1,5 – 2 uur

4 – 12 spelers + spelleider

 

Extra’s

Spoedbestelling toevoegen

Financieel element

Eigen design

Bestel jouw exemplaar van “De Jubileum Fabriek”

Laat je deelnemers de kern van Lean Management interactief ervaren met “De Jubileum Fabriek”. De voordelen van het spel voor de organisator en spelleider: 

 • Professionele en complete workshop: De Jubileum Fabriek biedt een professionele en complete workshop van 1,5 tot 2 uur, inclusief materiaal, handleiding en spelstructuur. 
 • Geschikt voor elk soort organisatie of afdeling: Het spel is geschikt voor elk soort organisatie of afdeling: zorg, productie, distributie of welke branche dan ook. 

 • Inzicht en enthousiasme: Het spel brengt de basisprincipes van Lean over, geeft de deelnemers inzicht en maakt ze enthousiast over Lean. En het helpt je als Lean professional aan een inhoudelijke workshop van 1,5 tot 2 uur met professioneel en compleet materiaal, handleiding en spelstructuur. Je hoeft niets te verzinnen of te maken en scheelt je veel tijd in de voorbereiding. 
De Jubileum Fabriek 2

De jubileum fabriek voor €350,-

Alle prijzen op deze site zijn exclusief btw.

Wat je krijgt:

 • Uitgebreide handleiding voor de trainer
 • 12 Instructiekaarten voor de deelnemers
 • 6 Tafelstandaards voor de afdelingen, 4 algemene standaards voor latere rondes
 • 4 blokken met klantorders (circa 4 keer spelen)
 • 8 formulieren om resultaten bij te houden (circa 4 keer spelen)
 • 8 kleuren stiften
 • In twee mooie opbergdozen

Opties:

Wat anderen zeggen over “De Jubileum Fabriek”

Varsha Lima, projectleider bij Lelie Zorggroep 

Als pedagogisch hulpverlener begonnen is Varsha doorgegroeid naar projectmanager. Ze heeft tijdelijk een dubbelrol en werkt inhoudelijk én procesmatig binnen de zorg. Haar opdracht is om cultuurverandering te bewerkstelligen en haar collega’s te helpen om processen en de impact daarvan op patiënten inzichtelijk te krijgen en te verbeteren. 

“In de zorg zijn veel mooie ideeën, maar niemand is opgeleid om die methodisch uit te werken en te implementeren. De ideeën krijgen een leuke start, maar zonder doorgaand proces en dus vaak geen succesvolle implementatie.” 

Haar management zag dat haar projecten zo goed en snel liepen en vroeg zich af waardoor dat kwam en of ze haar collega’s daarin mee kon nemen. Het spel De Jubileum Fabriek heeft ze gevonden toen ze op zoek was naar een spel om haar collega’s mee te nemen in het proces en de Lean Management principes. Ze zocht een fysiek spel om te laten zien en ervaren wat ze doet. 

Het leuke van het spel volgens Varsha is de creativiteit die naar boven komt en wat er gebeurt als je de deelnemers loslaat. Het gedrag komt naar boven dat eigenlijk onderdeel van het probleem is. En dan ontstaan de zinnige discussies. Haar tip om dat te stimuleren: “Denk goed na over de rollen die je de deelnemers toewijst.” Zo zette ze bijvoorbeeld de meest kritische collega’s in de klantrol.  

De Jubileum Fabriek 1
De Jubileum Fabriek 3

Varsha over het spel 

“Het spel is zo simpel, het materiaal geweldig, goed verzorgd en de uitleg duidelijk. De simpliciteit haalt de complexiteit van je team naar boven. Heel fijn was dat ik even kon bellen over een begrip dat niet helemaal duidelijk was. Is ook gelijk aangepast.” 

“Het was ook perfect in de tijd. In totaal 2 uur met spel en pauze. Een ander spel dat ik had gevonden kostte € 500,- en duurde 3 uur.” 

Heb je het ondertussen al vaker gebruikt? 

“Ja, zeker. Ik heb nog niet al het materiaal gebruikt. Ga dus wel met andere groepen aan de slag. En de eerste groep krijgt dan nieuw spel. 

“Omdat ik verantwoordelijk ben voor cultuurverandering, wil ik het spel meegeven aan managers om met hun eigen team te laten spelen. Daarbij krijgen ze de opdracht mee om na het spel kleine veranderingen met het team door te voeren en het resultaat te meten. En tenslotte wil ik het met het MT een keer per jaar spelen.” 

Varsha’s tips voor spelleiders 

Zorg dat je Lean goed kent voordat je het spel gaat spelen. Je moet ervaring met Lean in de praktijk hebben. Je deelnemers zijn vaak goed gebekt, daar moet je tegen kunnen en soepel mee omgaan. Als je deelnemers geen ervaring hebben is dit (het spel) supergoed en leuk.

 

 • Lees van tevoren de instructies. Niet op de dag zelf 
 • Alles zit in het pakket, maar zorg voor afgesloten ruimte en tafels.  
 • Spreek van tevoren af hoe je iedereen weer tot de orde roept als het chaos is. 
Copyright ©| All Rights Reserverd