‘Beweging creëren vanuit verbinding’
Gepubliceerd op: 02/09/2022

LeanGame groeit! We stellen het LeanGame team aan je voor. Vandaag Tiffeny Laarman, een nieuwe aanwinst binnen het LeanGame team. Tiffeny woont samen met haar vriend Jaap en hun kat Boeddha. Zij is LeanGamer naast haar vaste werk als advsieur en coach continu leren en verbeteren bij de Sociale Verzekeringsbank. Ze houdt van koken, fitness en yoga.

Waar haal jij je energie uit?

Dingen met mensen doen! Ik ben zorgzaam ingesteld dus ik krijg energie als ik iemand heb kunnen helpen en diegene blij is. Ook houd ik van actie in het werk en zaken in beweging krijgen. Dit doe ik graag vanuit verbinding.

Hoe ben je in contact gekomen met de consultancy wereld?

Na de middelbare school ben ik bestuur- en organisatiewetenschappen gaan studeren en vervolgens ben ik een master bco met afstudeerrichting advies en verandering gaan volgen. Tijdens deze master ben ik al gaan werken bij een adviesbureau en daar ben ik voor het eerst in contact gekomen met de advieswereld.

Waarom houd je van spellen?

Je laat mensen op een andere manier kennis maken met de materie en het wordt veel tastbaarder voor mensen. Hierdoor leren ze beter en op een leuke manier!

Hoe ben jij bij LeanGame terechtgekomen?

Ik kwam Remco tegen toen ik bij SVB kwam werken. Wij hebben toen ongeveer 9 maanden samengewerkt. Toen Remco begon met LeanGame, ben ik een sparringspartner bij hem geweest. Het idee sprak me heel erg aan en zo ben ik er een beetje in gerold!

En wat is je rol?

Het faciliteren van onze LeanGames bij onze klanten en waar mogelijk denk ik ook mee over nieuwe concepten en ideeën.

Wanneer is voor jou een sessie geslaagd?

Aan het begin van de sessies laat ik weten wat de doelen van die dag zijn en op het eind van de dag reflecteer ik daarop. Als deelnemers aangeven iets geleerd te hebben én plezier hebben gehad, loop ik blij de deur uit en is voor mij de sessie geslaagd.

Wat maakt voor jou een goede LeanGame?

Een game moet leuk zijn en ik geloof dan ook heilig in ons motto “Wij maken leren leuk!”. Een goede balans tussen plezier en de inhoud is belangrijk. Het is de bedoeling dat de klant de game kan koppelen aan de werkelijkheid. Ook mag het spel niet te ingewikkeld zijn, dit leidt mensen af van het leuk hebben en de doelen behalen.

Wat vind je leuk aan werken bij LeanGame?

Wat ik leuk vind is dat het op veel vlakken een divers team is. Er komen veel expertises samen en dat is leerzaam. Er is veel vrijheid en het is een veilige omgeving waar iedereen ideeën kan inbrengen en naar elkaar geluisterd wordt. Het out of the box denken en het durven experimenteren vind ik ook super mooi!

Waar kijk jij naar uit de komende tijd binnen LeanGame?

Af en toe weer samen komen, zowel als team als binnen organisaties; nog meer LeanGame sessies faciliteren voor de klant en meer feedback van de klanten te krijgen.

Ik gun organisaties om onze LeanGames in te zetten in opleidingstrajecten en dat we ons portfolio hebben uitgebreid met een andere game.

Dankjewel, Tiffeny, voor dit energieke interview!