‘Iets maken waar mensen echt van kunnen genieten, dat vind ik het belangrijkste!’
Gepubliceerd op: 05/19/2021

LeanGame groeit! We stellen het LeanGame team aan je voor. Vandaag Philip Groet, een van onze game developers. Hij studeert elektrotechniek aan de TU Delft en houdt ervan dingen te bouwen en ontwikkelen.

Hoe ben je precies bij LeanGame terechtgekomen?

Ik ving per ongeluk wat op van een online meeting van LeanGame en hoorde dat LeanGame zocht naar een game-ontwikkelaar. Dat weekend heb ik als een open sollicitatie een prototype gemaakt en twee dagen later had ik Fernand Bosman al aan de lijn.

Waar krijg je energie van?

Ik vind het leuk om technisch bezig te zijn: je kunt helemaal opgaan in een project, daar heel veel tijd in stoppen en steeds weer nieuwe dingen leren. Technisch werken geeft ook resultaat: je maakt iets fysieks wat mensen kunnen gebruiken, lost een probleem op en kunt trots zijn op het resultaat.

Ik krijg er de meeste energie van om iets te ontwikkelen en te verbeteren, waar mensen vervolgens echt van kunnen genieten! Dat vind ik het belangrijkste.

Neem je die kennis ook mee in het bouwen van de LeanGame?

Zeker! Een game of website bouwen is het ultieme knutselen: je kunt oneindig verbeteren en de game mooier maken. Ook moet ik me veel verdiepen in nieuwe technieken om iets moois van de game te kunnen maken. Dat geeft veel voldoening.

Ik heb veel met elektronica gewerkt en software, websites en programma’s geschreven. Ik werk veel in opdracht: het is leuker om iets te maken als het ook gebruikt wordt.

Wat vind je het belangrijkste in een game?

Bij de LeanGame ligt een heel grote nadruk op gebruiksvriendelijkheid: de game moet voor iedereen kunnen werken. Een goede game moet duidelijk zijn, maar ook uitdagend voor de spelers.

Hoe vind je het werken bij LeanGame?

Het team is enthousiast en motiveert elkaar. Ik geniet ervan om met mensen uit meerdere disciplines te werken. Je leert hoe andere mensen denken en iedereen geeft andere input. Dat werkt heel constructief.