‘Ik ben pas tevreden als het écht werkt!’
Gepubliceerd op: 01/20/2022

LeanGame groeit. We stellen het LeanGame team aan je voor. Vandaag Jesse Fitié, die ons development team is komen versterken. Hij is 19 jaar, studeert wiskunde en computer science aan de TU Eindhoven en is fanatiek met robotica.

Goeiemiddag Jesse! Waar krijg jij nou echt energie van?

Heel simpel: chillen en gezellige dingen doen met vrienden en huisgenoten. Zeker als het spontaan is.

Verder ben ik een enthousiaste programmeur: het geeft een heel fijn gevoel als je ergens backend heel lang mee bezig bent geweest, en dat het dan gewoon werkt!

Zou je ons wat meer kunnen vertellen over je robotica hobby?

Zeker, ik zit in een team voor een grote robotwedstrijd. Wij werken met ongeveer 100 mensen aan een robot die we allerlei ingewikkelde dingen laten doen. Iedereen heeft zijn eigen taak: ik ben de een van de programmeurs

Hoe bij LeanGame terechtgekomen?

Ik kende Fernand. Hij was net met LeanGame begonnen en zocht programmeurs. Het ging vanzelf.

De mensen die ik daarna leerde kennen, vond ik allemaal leuk. Het viel me vooral op dat iedereen heel enthousiast over LeanGame vertelde: je ziet dat de LeanGamers passie hebben voor hun product. Dat sprak me aan.

Kun jij eerdere ervaringen meenemen in je werk naar LeanGame?

Jazeker! Om te kunnen programmeren heb je een bepaalde manier van denken nodig en dat leer je echt alleen door te doen. Ik heb al veel geprogrammeerd op de Universiteit en in verschillende robotica teams. Die kennis had ik nodig om nu aan de slag te kunnen bij LeanGame

Kun je andersom ook dingen meenemen van LeanGame naar de universiteit?

Zeker, simpele dingen zoals time management en planning zijn voor mij al handig, maar vooral aan het programmeren heb ik weer veel: alles wat ik nu doe versterkt elkaar. Hoe meer ik programmeer, hoe beter ik erin word. Dus hoe meer ik voor LeanGame werk, hoe beter ik kan presteren op de TU en andersom!

Wat is jouw functie precies?

Nu focus ik me vooral op het maken van statistieken in de game, zodat spelers na elke ronde hun prestaties in grafieken kunnen zien én verbeteren. Ik maak grafieken over de doorlooptijd en bewerkingstijd van een order. De rekenfunctie die ik daarvoor schijf, is nog best ingewikkeld, maar het is gelukt! Het heeft al met al wel een paar weken gekost.

Wat maakt voor jou een goede LeanGame?

Als je na de game denkt: het was leuk en we hebben echt wat geleerd!

Wanneer ben jij tevreden?

Als het écht werkt!

Waar kijk je echt naar uit?

Ik wil graag meer dingen maken voor de game! Ook vind ik het vet de hele code beter te leren kennen.

Ik kijk er ook naar uit om me breder te ontwikkelen. Als je jezelf ergens echt goed in verdiept wordt het altijd leuk. Ik zou me voor LeanGame op iets willen focussen waar nog niemand aan werkt, maar waar wel veel behoefte aan is.

Wat spreekt je aan bij LeanGame?

Dat ik voor LeanGame echt werkende dingen kan maken. Het is supervet als je lang aan het programmeren bent en dat iets dan werkt zoals je hoopt! Ook vind ik het leuk nieuwe mensen te leren kennen, vooral omdat iedereen zo zijn best doet elkaar te helpen.

Waar verheug jij je op de komende tijd?

Het einde van al dit coronagedoe, carnaval en de mensen van LeanGame wat vaker in het echt zien!