‘LeanGame is een feestje om aan te werken!’
Gepubliceerd op: 05/07/2021

LeanGame groeit! We stellen het LeanGame team aan je voor. Vandaag Fernand Bosman, samen met Hilcoo en Remco een van de oprichters. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij houdt van koken, wedstrijdzeilen en met zijn handen bezig zijn.

Waar krijg je energie van?

In mijn werk krijg ik er echt energie van om met een team op avontuur te zijn. Ik houd ervan om mensen bij elkaar te brengen op onbekend terrein en zo samen nieuwe dingen te maken of een probleem op te lossen. Ik sta graag aan de voorkant van de ontwikkeling.  

Kun je ons meenemen naar het begin van LeanGame?

LeanGame is eigenlijk een uit de hand gelopen experiment. We liepen tegen een probleem aan en losten dat voor onszelf op. Toen kwamen we erachter dat andere mensen dit niet bedacht hadden. Nu zijn we aan het professionaliseren en delen we onze kennis.

LeanGame is een feestje om aan te werken. Ik krijg er superveel energie van. Waar ik heel blij van word, is dat we met een groter team werken en dat iedereen zijn eigen achtergrond heeft.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd de afgelopen tijd?

Het plezier van het spel en de kennis die je opdoet moeten bij een goede game in balans zijn. Bij de LeanGame zie je dat het werkt: er wordt veel gelachen en de kennis is daarna stevig bij de deelnemers verankerd.

Ik heb dit altijd op gevoel gedaan, maar leer steeds meer over de theorie en wetenschap die erachter zitten.

Wat is jouw functie binnen LeanGame?

LeanGame moet als concept kloppen: de filosofie, de game, de presentatie en communicatie. Ik zorg daarvoor, als een hoeder van het concept. Praktisch doe ik veel voor de communicatie, vormgeving en backoffice.

Wat is jouw droom met LeanGame?

LeanGame moet dé toonaangevende speler worden op het gebied van business games in Nederland. We gaan nieuwe games ontwikkelen en ook het fysieke domein in. Het liefste zou ik prijzen winnen en onze kennis delen op congressen.

Dank, Fernand, voor deze energieke afsluiter!