‘Een nieuwe wereld leren kennen, daar krijg ik energie van!’
Gepubliceerd op: 03/19/2021

LeanGame groeit! We stellen het LeanGame team aan je voor. Vandaag Bob Zwep, onze Communicatie- en Marketingstrateeg. Bob studeert Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en hij krijgt energie van steden zoals Rotterdam.

Wat bracht je bij LeanGame?

Dat ging heel toevallig! Ik had wat mensen geappt dat ik op zoek was naar een baantje en twee dagen later zat ik in een call. Het was ontzettend gezellig en er was meteen een leuke klik. Ik had niet het profiel dat ze zochten, maar Hilco en Fernand geloofden dat het wat kan worden. Dat is een mooie instelling en nu leer ik veel nieuwe dingen.

Je bent communicatieen marketingstrateeg, wat versta je daaronder?

Het belangrijkste wat ik doe is het verhaal van LeanGame neerzetten. Als ik zelf aan LeanGame denk, zijn energie en positiviteit de sleutelwoorden. Dat ervaar ik in de samenwerking onderling, dat komt terug in het product en zit in de cultuur en het DNA van het jonge bedrijf. Dat overbrengen en dat verhaal vertellen, is wat ik probeer te doen.

Wat maakt voor jou een goede training of game?

De LeanGame is een spel dat in een professionele context wordt gebruikt. Ik zelf ben vaak geneigd te denken ‘moeten we weer met zijn allen leuk gaan doen?’. Een goed spel slaagt erin om die eerste reservering snel om te buigen in positiviteit. Het maakt energie los, je wilt winnen en de leerervaring is veel effectiever. Een goede leangame kan ook de andere Bob’s van deze wereld over de streep trekken.

En hoe leer je zelf?

Ik probeer me breder dan alleen mijn studie te ontwikkelen. Ik probeer van het pad af te wijken, daar kan ik leren en groeien. Ik krijg er energie van, vanuit het prille begin iets op te bouwen en nieuwe werelden te leren kennen.