‘Wij zijn LeanGame en wij staan altijd voor je klaar’
Gepubliceerd op: 12/17/2021

LeanGame groeit. We stellen het LeanGame team aan je voor. Vandaag Casper Bosman, onze nieuwe ster binnen het communicatieteam. Hij is 19, studeert werktuigbouwkunde aan de TU Delft en is een enthousiaste hockeyer.

Hoe ben je bij LeanGame terecht gekomen?

Ik had al veel enthousiaste verhalen over LeanGame gehoord. Jullie hadden versterking nodig in het communicatieteam en ik had al veel ervaring met het bouwen van websites en externe communicatie. Het ging dus eigenlijk vanzelf.

Waar had je die ervaring opgedaan?

Ik heb deelgenomen aan een internationaal robotica team en was daar ook verantwoordelijk voor het website en social media. Ik kan dus veel ervaring van daaruit meenemen naar LeanGame.

Tijdens dat jaar ben ik ook heel enthousiast geworden over de sociale en creatieve kant van techniek: met dat team gaf ik les over techniek op basisscholen en aan vluchtelingenkinderen. We verzonnen zelf hoe we kinderen enthousiast konden krijgen. We maakten bijvoorbeeld raketten met wateraandrijving met ze!

Waar krijg jij energie van?

 Het combineren van creativiteit en techniek! Ik vind het fijn als mensen me feedback geven waar ik verder mee kan. Ik houd niet alleen van complimenten.

Kun je die creatieve kant ook goed kwijt in je studie, werktuigbouwkunde?

Jazeker, alles draait eigenlijk om het oplossen van problemen met robots en machines. Het blijft altijd spannend, of die uiteindelijk gaan doen wat ze moeten doen. Het spannendste is het moment dat je de robot daadwerkelijk gaat aanzetten. Je weet pas of het goed gaat, op het laatste moment.

Wat doet het met je als dat lukt?

Heel blij, echt heel blij. Dan sta ik gewoon te juichen bij dat ding!

Heb je bij LeanGame al zo’n moment gehad?

Nog niet, maar ik weet zeker dat die er gaat komen. Mijn eerste doel is dat we 100 volgers halen op LinkedIn!

Kun je je creatieve ei ook een beetje kwijt in LeanGame?

Zeker, voor de website mag ik alles zelf bedenken. Ik vind het leuk om me te verplaatsen in de beleving van de klant.

Ik ben heel erg visueel ingesteld, dus ik houd heel erg van beeldmateriaal. Op websites zie je vaak hele lange plakken tekst. Als je goed naar die tekst kijkt, kun je heel veel worden omzetten in één plaatje. Dat proces, die uitdaging vind ik erg leuk. Het is heel veel trial and error.

Wat was je eerste indruk?

Heel positief. Dat komt vooral door de kleine dingen die ik opmerk: als ik als derde in een meeting kom, zijn de andere twee al heel veel aan het praten over persoonlijke dingen. De onderlinge klik is gewoon heel goed.

Wat is de belangrijkste boodschap die jij naar buiten probeert te brengen?

Wij zijn LeanGame en wij staan altijd voor je klaar. Het maakt niet uit wat de klant wil. Wij maken het voor ze.

Dankjewel, Casper, voor dit energieke interview!